Het belang van intrinsieke motivatie

Het belang van intrinsieke motivatie

Het belang van intrinsieke motivatie

We weten allemaal hoe gebrek aan zelfmotivatie werkt. Of je nu worstelt om betere sportprestaties te behalen, of een project wilt afronden; de drijfveer kan soms ontbreken. Als je ergens voor gemotiveerd bent, gaat het je beter af dan wanneer de motivatie ver te zoeken is. Het is dus belangrijk om je werknemers gemotiveerd te houden. Hierbij kan intrinsieke motivatie een positief effect hebben.

Wat is intrinsieke motivatie?

Bij intrinsieke motivatie maak je de keuzes vanuit jezelf, omdat er positieve gevoelens voortkomen uit de activiteit die je doet. Dit gevoel kan bijvoorbeeld ontstaan bij het koken van je favoriete maaltijd.

Voordelen

Een groot voordeel van intrinsieke motivatie is dat mensen bij het uitvoeren van een taak meer plezier, en gevoel van trots ervaren. Hierdoor willen mensen eerder intrinsiek gemotiveerd zijn dan extrinsiek. Hierbij doe je namelijk iets wat van een ander moet.
Een ander voordeel is dat mensen een hoger concentratieniveau hebben en meer creativiteit in hun werk tonen. Een gevolg hiervan is dat de activiteit beter wordt uitgevoerd.

Hoe zorg je voor gemotiveerde werknemers?

De invloed van intrinsieke motivatie op de werkvloer is groot. Intrinsieke motivatie leidt namelijk tot betere prestaties en een verhoging van het welzijn en het geluk van de mens. Maar hoe motiveer je je werknemers eigenlijk? Hieronder een aantal tips:

  1. Zorg voor voldoende uitdaging in de functie voor jouw medewerker
    Wanneer hun competenties in kunnen zetten ontstaat intrinsieke motivatie en arbeidsvreugde. Zo blijven je werknemers tevreden.
  2. Biedt uitzicht op succes
    Uit onderzoek blijft dat medewerkers het meer naar hun zin hebben en harder willen werken als de kans om het doel te bereiken ongeveer 50 procent is. Deze situatie nodigt uit om een extra tandje bij te schakelen.
  3. Verantwoordelijkheid geven
    Mensen bloeien op als ze zelfstandig kunnen werken. Veel leidinggevenden denken dat ze risico lopen als ze taken voor het eerst uit handen geven, maar op lange termijn loont dit wel. Zo kweek je zelfstandige en gemotiveerde medewerkers.

Op zoek naar personeel?

Laat ons de werving verzorgen, hoeft u alleen nog de selectie te doen!

Deel via social media